"Δεν ειναι ο ανθρωπος εκπληκτικο ζωο;.."

"Δεν είναι ο άνθρωπος εκπληκτικό ζώο;.."
..Σκοτώνει άγρια ζώα - πουλιά, καγκουρό, ελάφια, ένα σωρό άγριες γάτες, ποντίκια, αλεπούδες και ντίνγκος - με τα εκατομμύρια για να προστατέψει τα κτηνοτροφικά ζώα και τις τροφές τους. Μετά σκοτώνει τα κτηνοτροφικά ζώα με τα εκατομμύρια και τα τρώει. Αυτό με τη σειρά του σκοτώνει τον άνθρωπο με τα εκατομμύρια, διότι τρώγοντας όλα αυτά τα ζώα οδηγείται σε εκφυλιστικές και θανατηφόρες αρρώστιες όπως τα καρδιακά νοσήματα, τα νοσήματα των νεφρών και τον καρκίνο. Οπότε τότε ο άνθρωπος βασανίζει και σκοτώνει εκατομμύρια ακόμα ζώα για να ψάξει να βρει γιατρειά για αυτές τις αρρώστιες. Αλλού, εκατομμύριο άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα και υποσιτισμό γιατί το φαγητό που θα μπορούσαν να φάνε χρησιμοποιείται για να παχύνει τα κτηνοτροφικά ζώα. Εντωμεταξύ, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν με θλιμμένο γέλιο για την παραλογία του ανθρώπου, που σκοτώνει τόσο εύκολα και τόσο βίαια, και μία φορά τον χρόνο, στέλνει κάρτες που προσεύχονται για "Ειρήνη πάνω στην γη"."
Ντάβιντ Κόατες "Η βιομηχανική φάρμα του γερο-Μακντόναλν"

Περιβαλλον

10/1/10

Τι συμβαίνει με το γάλα και τ' αυγά;

Κανένα είδος δεν πίνει, εκ φύσεως, γάλα μετά από τη βρεφική ηλικία, και κανένα είδος δεν πίνει φυσικά το γάλα κάποιου άλλου είδους. Το γάλα της αγελάδας προορίζεται για τα μωρά της αγελάδος, τα οποία έχουν τέσσερα στομάχια και βάζουν δεκάδες δεκάδων κιλά μέσα σε μήνες, πολλές φορές ζυγίζουν περισσότερα από 500 κιλά πριν τα δεύτερα γενέθλιά τους.
Για τους ανθρώπους, το γάλα έχει συσχετιστεί με καρδιακές παθήσεις, κάποιους τύπους καρκίνου, τον διαβήτη, ακόμα και την οστεοπόρωση, την πάθηση που η γαλακτοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να προλάβει! Η ζωική πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στο γάλα, προκαλεί αποβολή του ασβεστίου από το σώμα μέσω των ούρων. Τα δυτικά έθνη, τα οποία είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές γαλακτοκομικών, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, ενώ τα έθνη όπου τα γαλακτοκομικά είναι πρακτικά ανήκουστα, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, η οστεοπόρωση απουσιάζει ουσιαστικά.
Το γάλα είναι επίσης φορτωμένο με λιπαρά και χοληστερίνη και εμπεριέχει αυξανόμενη ποικιλία εντομοκτόνων και αντιβιωτικών που ταΐζονται στις αγελάδες. Μπορούμε να πάρουμε όλο το ασβέστιο που χρειαζόμαστε από το φυτικό βασίλειο, από τα μπρόκολα, τα όσπρια, τα σιτηρά, τα αμύγδαλα και άλλες φυτικές πηγές.

Με ένα μόνο αυγό την ημέρα, το επίπεδο της χοληστερίνης μπορεί να ανέβει και 10 βαθμούς! Το ανθρώπινο σώμα σχηματίζει τη χοληστερίνη που χρειάζεται για να διατηρήσει υγιή νεύρα και κυτταρικές μεμβράνες. Οι γυναίκες που τρώνε αυγά καθημερινά, τριπλασιάζουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού. Τα αυγά είναι πρωταρχική πηγή της σαλμονέλας, η οποία το 1991 αρρώστησε 300.000 και κόστισε περίπου 100 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

5/1/10

Τι γίνεται με την πρωτείνη;

Στις Δυτικές χώρες, το πρόβλημά μας είναι η υπερβολική πρωτείνη, όχι η έλλειψή της. Σχεδόν τα πάντα περιέχουν πρωτείνη. Είναι σχεδόν αδύνατο να φας όσες θερμίδες χρειάζεσαι για καλή υγεία, χωρίς να πάρεις αρκετή πρωτείνη, -εκτός αν τρως αποκλειστικά junk food.
Οι υγιεινές διατροφικές πηγές περιλαμβάνουν ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη, όσπρια, ξηρούς καρπούς, μανιτάρια και μπρόκολο.
Αντιθέτως, η υπερβολική πρωτείνη, ειδικά η ζωική, μπορεί να προκαλέσει απώλεια ασβεστίου μέσω των ούρων, και να αυξήσει το ρίσκο της οστεοπόρωσης. Μπορεί επίσης να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια.
Οι χορτοφάγοι δεν χρειάζεται να συνδυάζουν τροφές για να πάρουν πλήρη πρωτείνη. Όλα τα σιτηρά, τα λαχανικά, οι καρποί και οι σπόροι παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.
(from Peta vegetarian starter kit)

Μειώνοντας τις ζωικές τροφές

από τη δίαιτά σας, μειώνετε τον κίνδυνο του θανάτου. Σύμφωνα με τον Dr T.Colin Campbell, διατροφικό ερευνητή του Πανεπιστημίου του Cornell και διευθύνων της μεγαλύτερης επιδημιολογικής μελέτης στην ιστορία, "Η πλειονότητα όλων των καρκίνων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων μορφών εκφυλιστικών αρρωστειών, μπορούν να αποτραπούν, απλώς υιοθετώντας φυτική διατροφή". Καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, εγκεφαλικά, διαβήτης, οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες, όλες συνδέονται με την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών.
Δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για το καλύτερο. Το να αλλάξουμε τη διατροφή μας δεν είναι τόσο άβολο όσο το να υποφέρουμε μία επέμβαση bypass, μία παράλυση από εγκεφαλικό, ή να αντιμετωπίσουμε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία για τον καρκίνο. Το να γίνουμε χορτοφάγοι είναι το μοναδικό , καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας.
Οι χορτοφάγοι τυπικά, είναι λεπτότεροι από τους κρεοφάγους
Σε μία μελέτη στην British Medical Journal, οι ερευνητές μελέτησαν 21,105 ανθρώπους και βρήκαν ότι, οι χορτοφάγοι άντρες ζύγιζαν 5,9 κιλά και οι γυναίκες 4,7 κιλά λιγότερο από τους σαρκοφάγους.
(from Peta vegetarian starter kit)