"Δεν ειναι ο ανθρωπος εκπληκτικο ζωο;.."

"Δεν είναι ο άνθρωπος εκπληκτικό ζώο;.."
..Σκοτώνει άγρια ζώα - πουλιά, καγκουρό, ελάφια, ένα σωρό άγριες γάτες, ποντίκια, αλεπούδες και ντίνγκος - με τα εκατομμύρια για να προστατέψει τα κτηνοτροφικά ζώα και τις τροφές τους. Μετά σκοτώνει τα κτηνοτροφικά ζώα με τα εκατομμύρια και τα τρώει. Αυτό με τη σειρά του σκοτώνει τον άνθρωπο με τα εκατομμύρια, διότι τρώγοντας όλα αυτά τα ζώα οδηγείται σε εκφυλιστικές και θανατηφόρες αρρώστιες όπως τα καρδιακά νοσήματα, τα νοσήματα των νεφρών και τον καρκίνο. Οπότε τότε ο άνθρωπος βασανίζει και σκοτώνει εκατομμύρια ακόμα ζώα για να ψάξει να βρει γιατρειά για αυτές τις αρρώστιες. Αλλού, εκατομμύριο άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα και υποσιτισμό γιατί το φαγητό που θα μπορούσαν να φάνε χρησιμοποιείται για να παχύνει τα κτηνοτροφικά ζώα. Εντωμεταξύ, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν με θλιμμένο γέλιο για την παραλογία του ανθρώπου, που σκοτώνει τόσο εύκολα και τόσο βίαια, και μία φορά τον χρόνο, στέλνει κάρτες που προσεύχονται για "Ειρήνη πάνω στην γη"."
Ντάβιντ Κόατες "Η βιομηχανική φάρμα του γερο-Μακντόναλν"

Περιβαλλον

23/10/07

Κίνα: εμπόριο γούνας από γάτες & σκύλους


Help Stop the Cruel Fur Industry.

ΤΟ ΓΟΥΝΙΝΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΟΥ ΡΟΥΧΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΤΑ Ή Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΑΣ;

"Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου" σκοτώνεται για τη γούνα του; Δεν είναι μόνο ένα κακό όνειρο. Η Peta πρόσφατα έκανε κρυφή έρευνα εντός του κινέζικου εμπορίου γούνας από γάτες και σκύλους, για να δείξει τι είναι αυτό που η βιομηχανία προσπαθεί απελπισμένα να κρύψει. Ακόμα και οι έμπειροι ερευνητές της τρομοκρατήθηκαν με αυτά που βρήκαν: εκατομμύρια σκύλοι και γάτες ρόπαλο-χτυπιούνται, κρεμιούνται, αιμορραγούν μέχρι θανάτου, και στραγγαλίζονται με θηλιές από σύρμα, έτσι ώστε οι γούνες τους να μετατραπούν σε ενδύματα και αξεσουάρ ρούχων. Αυτή η γούνα συχνά έχει επίτηδες εσφαλμένες ετικέτες, σαν γούνα από άλλα είδη και εξάγεται σε διάφορες χώρες του κόσμου για να πουληθεί σε ανυποψίαστους πελάτες, στα καταστήματα. Η Κίνα, προμηθεύει περισσότερο από το μισό των γούνινων ενδυμάτων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ερευνητές πήγαν σε μία αγορά ζώων στη νότια Κίνα και βρήκαν γάτες και σκύλους στριμωγμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά, ορατά εξουθενωμένα. Κάποια ήταν στο δρόμο για μέρες, μεταφέρονταν σε προχειροφτιαγμένα, συρμάτινα κλουβιά, χωρίς νερό και φαγητό. Είκοσι γάτες ήταν στριμωγμένες σε ένα και μόνο κλουβί. Εξαιτίας των άθλιων συνθηκών μεταφοράς τους δια μέσου της χώρας, πάνω στα κλουβιά βρισκόντουσαν πεθαμένες γάτες και σκύλοι, άλλα που πέθαιναν μέσα στα κλουβιά και άλλα με ανοιχτές πληγές. Κάποια ζώα ήταν ληθαργικά ή τρομοκρατημένα, και άλλα μάλωναν μεταξύ τους, τρελλαμένα από τον εγκλεισμό και την έκθεση.
Πάνω από 8000 ζώα ήταν φορτωμένα σε κάθε φορτηγό, με τα κλουβιά στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Κλουβιά με ζωντανά ζώα, συχνά πέφτουν από το πάνω μέρος των φορτηγών στο έδαφος, 10 πόδια κάτω, θρυμματίζοντας τα πόδια των ζώων που βρίσκονται μέσα. Κάποια είχαν ακόμα κολάρα στο λαιμό τους, σημάδι ότι ήταν τα αγαπημένα κατοικίδια κάποιων που εκλάπησαν για να γίνουν γούνα.
(πηγή: http://www.furisdead.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: