"Δεν ειναι ο ανθρωπος εκπληκτικο ζωο;.."

"Δεν είναι ο άνθρωπος εκπληκτικό ζώο;.."
..Σκοτώνει άγρια ζώα - πουλιά, καγκουρό, ελάφια, ένα σωρό άγριες γάτες, ποντίκια, αλεπούδες και ντίνγκος - με τα εκατομμύρια για να προστατέψει τα κτηνοτροφικά ζώα και τις τροφές τους. Μετά σκοτώνει τα κτηνοτροφικά ζώα με τα εκατομμύρια και τα τρώει. Αυτό με τη σειρά του σκοτώνει τον άνθρωπο με τα εκατομμύρια, διότι τρώγοντας όλα αυτά τα ζώα οδηγείται σε εκφυλιστικές και θανατηφόρες αρρώστιες όπως τα καρδιακά νοσήματα, τα νοσήματα των νεφρών και τον καρκίνο. Οπότε τότε ο άνθρωπος βασανίζει και σκοτώνει εκατομμύρια ακόμα ζώα για να ψάξει να βρει γιατρειά για αυτές τις αρρώστιες. Αλλού, εκατομμύριο άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα και υποσιτισμό γιατί το φαγητό που θα μπορούσαν να φάνε χρησιμοποιείται για να παχύνει τα κτηνοτροφικά ζώα. Εντωμεταξύ, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν με θλιμμένο γέλιο για την παραλογία του ανθρώπου, που σκοτώνει τόσο εύκολα και τόσο βίαια, και μία φορά τον χρόνο, στέλνει κάρτες που προσεύχονται για "Ειρήνη πάνω στην γη"."
Ντάβιντ Κόατες "Η βιομηχανική φάρμα του γερο-Μακντόναλν"

Περιβαλλον

17/11/07

Meet your Meat

1ο μέρος
ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ
Image Hosted by ImageShack.us


Αυτές οι ευτυχισμένες αγελάδες που βόσκουν γρασίδι στα λιβάδια, θα έλεγαν μια διαφορετική ιστορία αν μπορούσαν να μιλήσουν. Για να μπορέσουν να παράγουν γάλα οι αγελάδες πρέπει να είναι έγκυοι, αλλά επιλεκτική γονιμοποίηση σημαίνει ότι παράγουν 6 με 12 φορές παραπάνω το γάλα που τα μοσχαράκια τους μπορούν να πιουν. Οι μαστοί τους είναι πρησμένοι και με φλεγμονές από την υπερβολή και μπορούν να προσβληθούν από μαστίτιδα, η οποία συμβαίνει στο 1/3 των αγελάδων που παράγουν γάλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γονιμοποιούνται τεχνητά ενώ ακόμα παράγουν γάλα για τα μοσχάρια τους, πράγμα που τις κάνει επώδυνα αδύνατες και μέσα σε 24 ώρες αφού γεννήσουν, μητέρα και μοσχάρι χωρίζονται για μια ακόμα φορά –ένα τραυματικό γεγονός και για τους δύο. Τα θηλυκά μικρά συνήθως εντάσσονται στην γαλακτοπαραγωγική αγέλη, ενώ τα αρσενικά κάποιες φορές θεωρούνται άχρηστα και πυροβολούνται κατά τις μέρες της γέννησης.
Καθώς το σώμα της μητέρας φθίνει από την υπερβολική χρήση, σκοτώνεται μεταξύ 4 και 7 χρονών.
(συνεχίζεται)
[πηγή: vegetarian starter kit - peta.org]

Δεν υπάρχουν σχόλια: