"Δεν ειναι ο ανθρωπος εκπληκτικο ζωο;.."

"Δεν είναι ο άνθρωπος εκπληκτικό ζώο;.."
..Σκοτώνει άγρια ζώα - πουλιά, καγκουρό, ελάφια, ένα σωρό άγριες γάτες, ποντίκια, αλεπούδες και ντίνγκος - με τα εκατομμύρια για να προστατέψει τα κτηνοτροφικά ζώα και τις τροφές τους. Μετά σκοτώνει τα κτηνοτροφικά ζώα με τα εκατομμύρια και τα τρώει. Αυτό με τη σειρά του σκοτώνει τον άνθρωπο με τα εκατομμύρια, διότι τρώγοντας όλα αυτά τα ζώα οδηγείται σε εκφυλιστικές και θανατηφόρες αρρώστιες όπως τα καρδιακά νοσήματα, τα νοσήματα των νεφρών και τον καρκίνο. Οπότε τότε ο άνθρωπος βασανίζει και σκοτώνει εκατομμύρια ακόμα ζώα για να ψάξει να βρει γιατρειά για αυτές τις αρρώστιες. Αλλού, εκατομμύριο άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα και υποσιτισμό γιατί το φαγητό που θα μπορούσαν να φάνε χρησιμοποιείται για να παχύνει τα κτηνοτροφικά ζώα. Εντωμεταξύ, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν με θλιμμένο γέλιο για την παραλογία του ανθρώπου, που σκοτώνει τόσο εύκολα και τόσο βίαια, και μία φορά τον χρόνο, στέλνει κάρτες που προσεύχονται για "Ειρήνη πάνω στην γη"."
Ντάβιντ Κόατες "Η βιομηχανική φάρμα του γερο-Μακντόναλν"

Περιβαλλον

18/12/09

Η δράση του Ζωοφιλικού Συλλόγου Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/12/2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ &
«ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ» ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ στις 06/12 & 13/12/2009

Μέσα στο ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ έγιναν αρκετές προσπάθειες να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της Αττικής (και δεν αναφερόμαστε πλέον μόνο στην Ελευσίνα). Τα βασικά που μπορούμε να συνοψίσουμε είναι τα ακόλουθα:
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ , ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ & ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ

-Μαρκέλλα, Μάγια (θεραπείες & στειρώσεις) για τις οποίες ευχαριστούμε θερμά την ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ για την ευγενική της προσφορά (καθώς και για τον εμβολιασμό 3 κουταβιών)

-Τα περισσότερα από τα 70 ζώα που φιλοξενούνται δε στην Ελευσίνα βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση & ιατρική περίθαλψη και μπορείτε να δείτε τα περισσότερα στο blog ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ!


ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Μάγια , Μαρκέλλα

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
-ΝΙΟΒΑΚΙ, το σκυλάκι που έσωσε η Δαφνούλα από το διάζωμα της Συγγρού & βρίσκεται ασφαλές στα χέρια της γλυκιάς Αλεξάνδρας
-ΚΑΡΜΕΝΣΙΤΑ που επιτέλους βρήκε σπίτι μετά από αναμονή πολλών μηνών. Η προσωρινή της μανούλα Μαριάννα με ανάμεικτα συναισθήματα την παρέδωσε στο Νίκο όπου περνάει ζωή βασιλική στην κυριολεξία!


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 06/12/2009 ΣΤΗ «ΦΑΡΜΑ» ΤΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ
Μόλις 4 εθελοντές εμφανίστηκαν τελικά, η Χριστίνα, η Ροζίνα, η Μυρτώ, η Μαριέλλα. Όμως αυτό δεν αποτέλεσε επ' ουδενί τροχοπέδη για πέντε άτομα -μαζί με την Ηρώ- καθώς το αποτέλεσμα κρύβεται ουσιαστικά στην καρδιά και τις προθέσεις μας!
Τι καταφέραμε:
-ενισχύσαμε με τροφές , φάρμακα, κουβερτούλες, ένα σκυλοσπιτάκι την προσπάθεια ενός εθελοντή που παλεύει με 25 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ (ζώα που γλύτωσαν από ευθανασία, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση είτε από καλαζαρ είτε άλλες αρρώστιες, ζώα ανάπηρα ή γέρικα).
-βοηθήσαμε στο καθάρισμα & τη τακτοποίηση των χώρων διαμονής των ζώων
-γευτήκαμε υπέροχους κεφτέδες & πατατούλες (ευχαριστούμε KOUKLA)


ΕΞΟΡΜΗΣΗ 13/12/2009 ΣΤΟ ΔΗΜ. ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.
Και όμως το ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ!
30 ΑΤΟΜΑ , εκπληκτικοί εθελοντές, κεφάτα παιδιά, χαρούμενες φατσούλες εμφανίστηκαν πρωί πρωί στην Ελευσίνα,φορτωμένοι με δώρα για τους αδέσποτους φίλους μας.
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους:
Kωνσταντίνα & Στέλιο, Σταυρούλα & Παύλο, Ελένη, Βάσω, Ναυσικά – Δανάη & Ηλία, Έφη, Αλέξανδρο – Βίκυ & Ελευθερία, Μαργαρίτα- Χρήστο & Έφη, Ελένη, Κυριάκο, Ευαγγελία (ελπίζω να μην ξέχασα κανένα).

Ιδιαίτερη μνεία όμως θα κάνω σε μια ομάδα σταθερή, σε εθελοντές που βλέπω συνεχώς σε κάθε εξόρμηση, σε άτομα που έχουν αναλάβει ευθύνες στις οποίες ανταπεξέρχονται με ιδιαίτερο πείσμα, αγάπη, υπευθυνότητα: Νίκος, Ροζίνα, Μυρτώ, Αγγελική & Χρήστος, Χριστίνα, Νιόβη, Δάφνη.
Εξαιρετικές και οι παρουσίες της κας ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ που χωρίς κανένα μέσο πολεμάει μέσα σε νερά, κρύα ,κακουχίες να κρατήσει στη ζωή κακοποιημένα ζώα & της φίλη της ΜΑΡΙΑΣ που αποδεικνύεται φοβερή βοηθός σε φοβερά δύσκολες συνθήκες.


Τι καταφέραμε:

-ενισχύσαμε με πάνω από 700 κιλά τροφές & αμέτρητες κονσέρβες τη στέγη
-καλύψαμε όλες τις ανάγκες για φάρμακα (για το μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ) όπως μας είχε ζητηθεί.
-προμηθεύσαμε με κουβερτούλες, λιχουδιές, παιχνιδάκια
-βοηθήσαμε στο καθάρισμα & τη τακτοποίηση των χώρων διαμονής των ζώων
-βγάλαμε τα σκυλάκια βόλτα για να περπατήσουν έξω από τα διαζώματα & να πάρουν μια γεύση της ευτυχισμένης ζωής που τόσο γυρεύουν.


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!
Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγάπη & την ευγνωμοσύνη ενός αδέσποτου!

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Επικοινωνία (κατά προτίμηση γραπτή 10.00-17.00)
Xριστίνα Λόη, 6944860451, Christina_loh_1972@yahoo.gr
Ροζίνα, 6942830897, r_christodoulatou@40yahoo.gr
http://adespotathriasio.blogspot.com
Θα μας βρείτε και στο facebook ως ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

3/12/09

1Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ &
ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2009-2010! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

αγαπάς τα ζώα; γίνε χορτοφάγος

"όποιος είναι σκεπτικός σχετικά με τη δύναμη, την αντοχή και την υγεία γενικότερα, των ανθρώπων που επιλέγουν μία χορτοφαγική διατροφή, θα ήταν ωφέλιμο να λάβει υπ' όψιν αυτούς τους χορτοφάγους αθλητές:"